Мени

Olight RN 100 TL батериско задно светло за велосипед

● 100 lumens максимален излез

260° агол на видливост дава широк простор на заштита

8 модови на работа: 3 константни , 4 со трепкање и 1 smart мод

● Лесна 37grama водоотпорно IPX6 , полнење преку USB C приклучок

● Сензор за кочење и амбиентален сензор

 • Залиха: од лагер
 • Бренд:
 • код: RN100-TL
Залиха: од лагер
2980ден.

Светлото  RN 100 TL е осетливо на успорување преку вградениот сензор кој доколку регистрира забавување почнува да трепери за да го сврти вниманието на возилата позади
Оваа сијалица е одлична и за дневни и за ноќни возења. Има вграден сензор за надворешна светлина , поседува неколку модови кои се бираат со притискање на само едно копче и тоа константно светлење , трепкање и паметен мод.
Еднократно притискање на копето бира ниво на осветленост или мод на трепкање. Двојно притискање ги менува текстурите и начинот на светењето, додека долго притискање го вклучува или исклучува светлото
Сијалицата ја памти последната користена поставка на светење
Поседува лед сијалица на копчето за ниво на батеријата кое оди црвено ако батеријата е веќе празна или ако остануваат само 20минути за користење автоматски преминува во мод на ниска потрошувачка со трепкање на сијалицата за безбедно враќање

✔ Паметна
Поседува сензор за кочење. Сијалицата регистрира успорување во возењето со тоа испраќа низа на трепкања со што го свртува вниманието на возилата позади


✔ Безбедна 
Светлото зрачи под 260 степени , со  100 lumeni е видлива на 1,5 километри одалеченост 


✔  ЕфикаснаБезбедна и паметна
Поклопецот е целосно транспарентен ја прави сијалицата ефикасна


✔ Сензор за кочење
Поседува сензор за успорување кој емитира три трепкања на со максимален интензитет од 100 lumens кога регистира кочење
✔ Амбиентален сензор
Поседува сензор за надворешно амбиентално светло и автоматски ја подесува јачината на светење

✔ Безбедна и при слаба батерија
Доколку батеријата е 5% наполнета , светлото автоматски влегува во систем на заштеда со мод на трепкање и издржува 20 минути


✔ Лесна за монтирање
Светлото лесно се монтира или демонтира преку Lock механизам 

Технички детали општо  
Максимална количина на светлосен зрак 100 lumen
Начин на полнење на батеријата USB-C Charging
Компатибилни батерии 3.7V 800mAh
Извор на светлост COB
Начин на вклучување на модови Side Switch
Фактор на димензија Medium size
Серија Bike Light Series
Нивоа на осветленост - константен мод  
LEVEL 1 (lumens) 100
Run-time LEVEL 1 /
LEVEL 2 (lumens) 18
Run-time LEVEL 2 3.5 hours
LEVEL 3 (lumens) 36
Run-time LEVEL 3 2 hours
Нивоа на осветленост - мод на трепкање  
LEVEL 1 (lumens) 100 (Auto Brake)
Run-time LEVEL 1 /
LEVEL 2 (lumens) 0-72-0 (Breathe)
Run-time LEVEL 2 2.5 hours
LEVEL 3 (lumens) 72-0 (Comet)
Run-time LEVEL 3 3.5 hours
LEVEL 4 (lumens) 0-72 (Flash)
Run-time LEVEL 4 10 hours
LEVEL 5 (lumens) 72-0 (Interactive)
Run-time LEVEL 5 6 hours
Нивоа на осветленост - мод смарт  
LEVEL 1 (lumens) 100 (Auto Brake)
Run-time LEVEL 1 /
LEVEL 2 (lumens) 5-70 (Day)
Run-time LEVEL 2 12 hours
LEVEL 3 (lumens) 3-70 (Night)
Run-time LEVEL 3 3 hours
Технички карактеристики  
Водоотпорност IPX6
Тежина 37 gr
Должина 70 mm
Висина 19 mm
Ширина 25 mm
Пакување Картонска кутија
Намена Urban Riding, Daily Commuting, Road Cycling
Содржина на пакувањето  
  RN 100 TL x 1
  Saddle Mount x 1
  Seat Post Mount x 1
  Tie Band x 2
  Micro USB Cable x 1
  Упатство за користење x 1

Customer Reviews

 1. Samantha Smith
  Phasellus id mattis nulla. Mauris velit nisi, imperdiet vitae sodales in, maximus ut lectus. Vivamus commodo scelerisque lacus, at porttitor dui iaculis id. Curabitur imperdiet ultrices fermentum.
  27 May, 2018
 2. Adam Taylor
  Aenean non lorem nisl. Duis tempor sollicitudin orci, eget tincidunt ex semper sit amet. Nullam neque justo, sodales congue feugiat ac, facilisis a augue. Donec tempor sapien et fringilla facilisis. Nam maximus consectetur diam. Nulla ut ex mollis, volutpat tellus vitae, accumsan ligula.
  12 April, 2018
 3. Helena Garcia
  Duis ac lectus scelerisque quam blandit egestas. Pellentesque hendrerit eros laoreet suscipit ultrices.
  2 January, 2018

Write A Review