Мени

Електрична машина за острење ножеви Tiger 3000VS со воден камен

За професионална употреба , лесна индустрија.Подеслива брзина,180W,Ширина на камен 63mm,дијаметар 250mm

 • Залиха: со нарачка
 • Бренд:
 • код: 5903203901
Залиха: со нарачка
12690ден.
Идеален алат за острење ножеви, длета,метални рачни алати
 
Наменет за лесна индустриска примена,професионална примена
 • Tiger 3000VS системот за острење дава професионален резултат и одлично наострени алатки со минимално искуство и лесен за употреба и за почетници.
 • Поседува подеслива брзина на вртење,го прави применлив и за најделикатни задачи при острење.
 • Како и другите модели има вртлив дел за полирање на алатите.
 • Подесливата брзина на моторот е погодна при намалување на обемот на каменот
 • Може да се комбинира со низа додатоци со што е перфектен за острење на ножеви,ножици,длета,секири, алат за сечење и друго
 • Машината не бара приклучок за вода , се става вода во садот под каменот
Комплетот содржи
 
-машина Tiger 3000VS
 
-универзален држач за алати
-рамен држач за алатот JIG70 претежно за алати длета
 -агломер за подесување на аголот на острење (angle guide 200/250)
-паста за полирачкиот дел 

Карактеристики:
- силен индукциски мотор,кој дава долг век на експлоатација и добри перформанси
- Променлива брзина на вртење
- широк камен од 63mm
- дијагонала на вртливиот камен 250mm
- подеслив сад за вода по висина
- каменот за острење е со честици на алуминиум оксид за перфектно острење.
- погоден за острење на HSS алатки
- тркало за полирање со кожа , истото е одстранливо
- со полирањето се одстрануваат сите неправилности на делот за сечење и го
прави алатот подолго да го држи секот
 
Додатоци:Се купува оделно
Достапни се неколку додатоци за машината како:
-држачи за ножеви пандлери
-држач за поголеми ножеви
-држачи за ножици
-камен за менување на гранулација на тркалото
-резервна паста за полирање


Технички детали:
- фреквенција 50Hz
- напон 220V
- снага 180W
- дијаметар на каменот 250mm
- ширина на каменот 63mm
- квалитет на каменот corundum aluminium hydroxide
- висина 340mm
- ширина 270mm
- должина 460mm
- тежина 11 kg

 

 

Customer Reviews

 1. Samantha Smith
  Phasellus id mattis nulla. Mauris velit nisi, imperdiet vitae sodales in, maximus ut lectus. Vivamus commodo scelerisque lacus, at porttitor dui iaculis id. Curabitur imperdiet ultrices fermentum.
  27 May, 2018
 2. Adam Taylor
  Aenean non lorem nisl. Duis tempor sollicitudin orci, eget tincidunt ex semper sit amet. Nullam neque justo, sodales congue feugiat ac, facilisis a augue. Donec tempor sapien et fringilla facilisis. Nam maximus consectetur diam. Nulla ut ex mollis, volutpat tellus vitae, accumsan ligula.
  12 April, 2018
 3. Helena Garcia
  Duis ac lectus scelerisque quam blandit egestas. Pellentesque hendrerit eros laoreet suscipit ultrices.
  2 January, 2018

Write A Review